FR EN DE
Actualiteit

   

Sinds september 2006 beschikt het Memoriaal over de Lévy-zaal. Deze polyvalente ruimte leent zich voor de organisatie van tijdelijke tentoonstellingen en zaal is genoemd naar de vroegere voorzitter van het Gedenkteken, de heer Paul MG Lévy (voorzitter van 1975 tot 1997). Naast tijdelijke tentoonstellingen biedt de zaal tijdens het schooljaar ook regelmatig plaats aan twee terugkerende exposities.


Afwisselend gaat het om de kunstwerken van de oud-gevangenen Jacques Ochs en Wilchar en de expositie Deportatie en genocide. Een Europese tragedie.


De laatste bestaat eveneens als reizende tentoonstelling.


Expositie « Ochs – Wilchar »Twee grote Belgische kunstenaars hebben tijdens de bezetting in Breendonk verbleven : Jacques Ochs en Wilhelm Pauwels alias Wilchar.


Tentoonstelling « Deportatie en genocide (1939-1945). Een Europese tragedie »De expositie, die integraal is opgesteld in vier talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits), richt zich op een breed publiek. Zij werd speciaal ontworpen voor pedagogisch gebruik, meer bepaald in het kader van de geschiedenislessen van de derde graad secundair onderwijs.


Opgebouwd rond tal van archiefdocumenten (foto’s, voorwerpen, filmfragmenten, propagandateksten, brieven, getuigenissen, enz.), biedt de tentoonstelling een voorstelling en een analyse van het concentrationaire systeem dat door het naziregime eerst in Duitsland en vervolgens in heel Europa werd ingevoerd.


BedevaartDit jaar (2017):


Actualiteit

Algemeen
Morgen
Vandaag
Gisteren

Bezoek aan het Gedenkteken

Wie zijn we
Het Gedenkteken
Geschiedenis
Virtueel bezoek (360°)
De kunstenaars

Frequently Asked Questions

Geschiedenis
Praktisch
Plan van het fort

Algemene inlichtingen

Openingsuren
Bereikbaarheid
Inkomprijzen
Begeleid bezoek
Restaurant
Fotograferen
Reglement van het bezoek

Leerkrachtenhoek

Inleiding
Praktische gegevens
Infrastructuur
De audiovisuele getuigenissen
Interactieve zaal
Gedenkboek
Plan van het parcours
Pedagogisch dossier
Seminaries
Bibliografie

Contacten en links

Guestbook
Contacteer ons
Links

Online reservering

Seminaries

Fototheek